Čebelja cvetna abeceda

15,00 

Knjiga je narejena v skladu s priporočilih za oblikovanje knjižnega gradiva namenjenega bralcem z disleksijo.

ČEBELJA CVETNA ABECEDA je slikanica o čebeli, kranjski sivki, ki jo je avtorica tukaj ljubkovalno poimenovala kranjčica sivka in o njeni najljubši in najbolj zdravi paši na medonosnih rastlinah, ki rastejo v domačem okolju.


Kategoriji: , Šifra: 10295

Opis

Avtor: Kata Laštro
Ilustrator: Katja Talajić
Število strani: 32
Vezava: Mehka vezava
Format: 210 x 250 mm
Leto izdaje: 2016, 2022

Knjiga je narejena v skladu s priporočilih za oblikovanje knjižnega gradiva namenjenega bralcem z disleksijo.

ČEBELJA CVETNA ABECEDA je slikanica o čebeli, kranjski sivki, ki jo je avtorica tukaj ljubkovalno poimenovala kranjčica sivka in o njeni najljubši in najbolj zdravi paši na medonosnih rastlinah, ki rastejo v domačem okolju. Razvrščene so po slovenskih imenih, po črkah abecede, pa ne naše, temveč Čebelje cvetne abecede, ki je precej drugačna od tiste, ki jo poznamo. Čebelja abeceda se namreč začenja s cvetjem, ki že zgodaj spomladi čebelam začne ponujati cvetni prah in nektar, kot hrano.

Avtorica je vez z naravo preko zelišč poimenovala ZELENA NIT. Rastline so tako tesno povezane z ljudmi, da življenje brez njih ni mogoče. Čebele, kot opraševalci, predstavljajo bitja, ki so enako pomembna za življenje in ravnovesje v naravi. Zelena nit je pogoj za preživetje človeka na Zemlji. Čebele in rastline, sodeč po fosilnih ostankih v jantarju, živijo na Zemlji najmanj 100 milijonov let. Naprej lahko gredo tudi brez človeka.