Akcija!

Svetloba na zmelji

Original price was: 30,00 €.Current price is: 15,00 €.

Tekmovanje Naravoslovni fotograf leta organizirata BBC Wildlife Magazin in londonski Naravoslovni muzej. Je najstarejša in najprestižnejša prireditev te vrste na svetu. Udeležujejo se je najuglednejša imena naravoslovne fotografije.


Kategorija: Šifra: 10201

Opis

Prevajalec: Nika Schlamberger
Število strani: 224
Vezava: Trda vezava
Format: 270 x 335 mm
Leto izdaje: 2005

 

Dve desetletji zmagovalnih fotografij

Tekmovanje Naravoslovni fotograf leta organizirata BBC Wildlife Magazin in londonski Naravoslovni muzej. Je najstarejša in najprestižnejša prireditev te vrste na svetu. Udeležujejo se je najuglednejša imena naravoslovne fotografije. Prireditev poteka vsako leto, vrhunec pa doseže z veliko razstavo v prostorih Naravoslovnega muzeja v Lonodnu, potem pa obkroži svet.
Velike slike narave imajo nekaj skupnega. Pripovedujejo nam to, da je svet, ki nas obdaja in katerega del smo zagotovo tudi mi, najgloblji vir lepote, čudenja in radosti. In v izbrani skupini slik, ki nam to sporočajo, jih ima nekaj še eno izjemno lastnost. Vtisnejo se nam v spomin. So nepozabne. To so najredkejše in najdragocenejše podobe. Vse slike, zbrane v pričujoči knjigi, sodijo v to kategorijo. So preprosto velike slike (David Attenborough).
Eseje o umetnosti in naravoslovni fotografiji so prispevali: Yann Arthus-Bertrand, Jim Brandenburg, Ellio Della Ferrera, Simon King, Klaus Nigge, Chris Packham, Raoul Slater.
Knjiga, ki ne bi smela manjkati na nobeni knjižni polici.