Ko duša nima kam

48,00 

Knjiga Ko duša nima kam je prirejena doktorska dizertacija avtorice v izrazito nenavadni in oblikovno inovativni obliki. Avtorica se v njej ukvarja z osupljivo ustvarjalnostjo, ki je značilna za nekatere paciente z duševno motnjo in likovnim ustvarjanjem kot eno od možnih oblik zdravljenja.

Ni na zalogi

Kategorija: Šifra: 10159

Opis

Avtor: Vlasta Meden Klavora
Število strani: 188
Vezava: Trda vezava
Format: 297 x 250 mm
Leto izdaje: 2008

 

Knjiga Ko duša nima kam je prirejena doktorska dizertacija avtorice v izrazito nenavadni in oblikovno inovativni obliki. Avtorica se v njej ukvarja z osupljivo ustvarjalnostjo, ki je značilna za nekatere paciente z duševno motnjo in likovnim ustvarjanjem kot eno od možnih oblik zdravljenja. V knjigi so predstavljeni štirje pacienti ustvarjalci in študije njihovih likovnih stvaritev, likovna dejavnost v slovenskih psihiatričnih bolnišnicah ter diagnostični in terapevtski pomen njene uporabe. Avtorica poseže tudi na področje zgodovine likovne ustvarjalnosti pacientov z duševno motnjo in na njen vpliv na avantgardno umetnost v začetku 20. stoletja. Opisuje zgodovino psihiatrije, ki se deloma kaže tudi v likovni ustvarjalnosti in njenem pomenu v procesu destigmatizacije duševne motnje.

Knjiga bo s svojo oblikovno lepoto in vsebinsko prepričljivostjo presenetila vse tiste, ki uživajo v likovni umetnosti in ki jih zanimata človekova nepredvidljivost ter ustvarjalnost.