Dva požrešna Italijana

24,90 

V knjigi je več kot 100 čudovitih receptov, ki presegajo klišeje in razkrivajo pravo italijansko hrano, kot jo kuhajo pravi Italijani. Tu so vznemirljive kombinacije klasičnih jedi in sestavin, pa tudi druge, v katerih se kažejo spremembe v slogu kuhanja in vplivi, ki so postali del sodobne Italije.


Ni na zalogi

Kategorija: Šifra: 10126

Opis

Avtor: Antonio Carluccio, Gennaro Contaldo
Prevajalec: Katja Jenčič
Število strani: 168
Vezava: Trda vezava
Format: 210 x 260 mm
Leto izdaje: 2012

 

V tej očarljivi kuharici nas slovita kuharja popeljeta na čudovito kulinarično potovanje po svoji domovini Italiji. Knjiga, ki spremlja priljubljeno TV-oddajo, prinaša recepte za pristne, preproste in poceni jedi, kakršne vsak dan kuhajo italijanske mamme in nonne in ki se prenašajo iz roda v rod: to je prava italijanska hrana!

Pred več kot 30 leti sta Antonio Carluccio in Gennaro Contaldo vsak zase odšla iz rodne Italije v Veliko Britanijo, kjer sta se čez čas spoznala in sodelovala ter oba postala vodilni avtoriteti na področju italijanske kuharije. V tej edinstveni knjigi, ki spremlja priljubljeno BBC-jevo televizijsko serijo, sta se stara prijatelja podala na čudovito popotovanje po svoji domovini, da bi znova poiskala vez z njeno kulinarično dediščino, raziskala tradicijo in sodobne smernice ter razkrila bistvo in srce italijanske gastronomije.
V knjigi je več kot 100 čudovitih receptov, ki presegajo klišeje in razkrivajo pravo italijansko hrano, kot jo kuhajo pravi Italijani. Tu so vznemirljive kombinacije klasičnih jedi in sestavin, pa tudi druge, v katerih se kažejo spremembe v slogu kuhanja in vplivi, ki so postali del sodobne Italije. Dva požrešna Italijana je knjiga, v kateri se zrcali razmišljanje obeh mož in ki ujame njuno bistvo – njun humor, modrost in strast do dobre, preproste hrane. To je knjiga, ki ne sme manjkati v kuhinji nobenega pravega ljubitelja pristne italijanske hrane.