Akcija!

Drevesa

24,90 

Ta knjiga o drevesih je popoln in podrobno ilustriran vodnik za zanesljivo prepoznavanje dreves, ki v nesredozemskih delih Evrope uspevajo v naravi ali so gojena v vrtovih, parkih in drevoredih. Opisi vsebujejo najpomembnejše prepoznavne značilnosti o obliki, višini, lubju, popkih, listih ter cvetovih in plodovih vsake prikazane vrste in podobnih dreves.


Ni na zalogi

Kategoriji: , Šifra: 10128

Opis

Avtor: Owen Johnson
Ilustrator: David More
Prevajalec: Milan Lovka
Število strani: 464
Vezava: Trda vezava
Format: 135 x 195 mm
Leto izdaje: 2010

 

Najpopolnejši vodnik za prepoznavanje naravnih in gojenih dreves v Evropi

Ta knjiga o drevesih je popoln in podrobno ilustriran vodnik za zanesljivo prepoznavanje dreves, ki v nesredozemskih delih Evrope uspevajo v naravi ali so gojena v vrtovih, parkih in drevoredih. Opisi vsebujejo najpomembnejše prepoznavne značilnosti o obliki, višini, lubju, popkih, listih ter cvetovih in plodovih vsake prikazane vrste in podobnih dreves. Opis in risbe vsake vrste so na nasprotnih straneh, kar omogoča hitro in zanesljivo primerjanje drevesa tako z besedilom opisa, kakor tudi z risbami.
O avtorju
Owen Johnson je v zadnjih dvajsetih letih popisal in proučil več kot 30.000 zanimivih in redkih dreves v Veliki Britaniji in sosednjih deželah. S poglobljenim opazovanjem si je pridobil neprecenljive izkušnje pri prepoznavanju dreves v naravi. Napisal je več priročnikov za določevanje dreves in dve zelo odmevni knjigi: Champion Tree of Britain and Ireland (2003) in The Sussex Tree Book (1998). Kot poznavalec in ljubitelj narave upravlja manjši naravni rezervat blizu svojega doma v Sussexu.
O ilustratorju
David More je že več let uveljavljen botanični ilustrator. Sam ali v sodelovanju z drugimi ilustratorji je z barvnimi risbami opremil številne knjige, med drugim Collins Gem Tree (1980), Trees of North America (1988) in Illustrated Encyclopedia of Tres (2003). Njegove strokovno in umetniško popolne risbe se pojavljajo tudi v številnih drugih botaničnih in vrtnarskih knjigah, revijah in celo na razstavah v londonskem Naravoslovnem muzeju.